Clik yer..iklan ni..

Monday, August 24, 2009

ORANG CERITA PASAL NAK KAYA

Cerita-cerita atau angan-angan nak jadi kaya, berduit orang kata..memanglah nampaknya senang tapi kalau tak usaha susah gak yer..

Jadi kat bawah ni saya ceritaler serba sedikit yg saya nak kongsi macam mana orang cerita boleh kaya atau sekurangnya ada duit poket. Saya pun tengah belajar sambil tu nak kongsi pengalaman dgn pembaca2 blog saya (sekiranya ader ler)

Kadang2 bila terfikir balik , alangkah seronok jadi orang kaya, duit banyak. Ataupun ada kepandaian macam jutawan muda kita IRFANKHAIRI Kayaraya dalam usia muda. Tapi nak kaya bukannya duduk diam jer, kena kerja juga. Lainlah kalau dapat duit terpijak. Jadi kepada sahabat2 yg telah membaca blog saya ni cuba lawati link irfankhairi tu dan belajar macam mana diaboleh kaya raya. Modalnya Streamyx KOMBO PAKEJ dan telefon line dari TM jer, tapi yg tak dapat ialah kebijaksanaannya.. Tapi saya pun tak mampu jadi macam IrfanKhairi



14 September 2009


Setengah tu guna program sponsor atau affiliate program . Ia agak mudah terutama bila kita promote laman web kita.

Ada pula yg guna program clik utk lihat iklan, kita akan dibayar $1 USD bila kita tengok iklan mereka utk 30 saat. Utk pengiklan2, iklan2 ini adalah satu cara mereka buat marketing.

Kalau ada yg nak cuba2 dat duit dgn tengok iklan dan baca email, saya perturunkan alamat link berkenaan. click jerlah...


https://www.surveysavvy.com?id=2975176&action=join - program ni pulak , kalau ada survey adalah income...income bersih lagi halal..


http://www.clixsense.com/?2922868 - program ini, kita dibayar jika kita lihat advertisment mereka online. Cubalah ..tak rugi punyer!!

http://www.AWSurveys.com/HomeMain.cfm?RefID=saidahsamadi - 0r $6.00 Welcome Survey After Free Registration! - hmm lagi best ..register jer dapat $6 (USD) satu lagi site untuk dikongsi bersama - earn some money while doing survey.

http://www.paid-to-read-email.com/?ref=6695 - ini pulak paid to read email...penat korang nak tengok


http://mindfieldonline.com/referral/86270675 - cuba..jgn tak cuba..rugi nanti

http://www.matrixmails.com/?rid=226518 - yg ini pulak payment utk baca email atau pun click di advertisement atau pun kita buat sedikit write-up


http://www.grandptc.com/index.php?ref=saidahsamadi - dapat $1 USD per click..lagi banyak beb..



Selain dari cara yg diguna oleh IRFANKHAIRI spt yg diceritakan dlm laman webnya, diaorang kata ada referal program spt SVR2U dan serverfreak network dimana kalau kita refer kan kawan-kawan kita jadi member, kita akan dapat RM30.00 dalam e-wallet. Tapi kat serverfreak bestnya bila kita sign jer dah dapat RM30.00 dalam e-wallet.

Berlainan pula dgn svr2u.com, kita kena ada kaki baru boleh dapat duit, susah jugak nak cari kaki. Tapi kalau kerja kuat tak ada yg mustahil!!! Saya masuk sbb saya memang ler pakai minyak petronas jadi daripada tukar point dapat tisu, payung, kan elok isi minyak dapat duit!! kan best gitu. Kalau rasa nak masuk copy paste link ni (http://MY08765548.svr2u.com), insyaallah..

Sebenarnya banyak lagi peluang2 perniagaan online di internet. Oleh sebab salah satu hobi saya ialah surf kat internet jadi saya telah layari beberapa lama web berikut sebagai rujukan peluang business online. Cubalah yer..bak kata orang saya cuma tunjuk jalan, korang nak tebas pada parang ker..pakai tractor ker..itu korang punya pasal.

Cuba layari laman web2 yg ada kat blog berbahasa Inggeris saya di http://saidahbtsamadi.blogspot.com/:


Cubalah yer..mana tahu ada yg mengena pulak. Jangan lupa layari tau..kalau tak mesti rugi. Orang kata kalau dah tahu eloklah kongsi dgn kawan-kawankan!!

No comments:

Post a Comment