Clik yer..iklan ni..

Thursday, December 31, 2009

SELAMAT TAHUN BARU 2010

Salam semua.

Selamat menyambut tahun baru 2010. Selalunya orang tanya azam..saya cam biasalah..azam nak kuruskan badan yg tak boleh nak kurus dah..tak tahu ler nak buat cam mana. Sbb aper saya segan main bowling tertunduk2 tunjukkan bumper kat orang belakang..aww..tak sanggup rasanya..rasa tak boleh nak baling bola plak...

Nak tanyaler kengkawan yg body maintain tu aper rahsia masing-masing..moga-moga kita dapat manfaat yg dapat dikongsi bersama.

Saya akan sediakan 2 giveaway:

1) Utk orang yg pertama share petua utk kuruskan badan.
2) Utk idea paling bernas yg boleh saya terima hehehheh..

Keputusan pengadil adalah muktamad..email..sms..tidak akan dilayan..hehehe

Hadiah adalah surprise..

Tinggalkan cara2 nak kuruskan badan dlm 'comment' yer..

Nama pemenang kedua akan diumukan pada akhir minggu pertama 2010.

13 comments:

  1. SLM SAIDAH..AKAK TERPANGGIL UTK SHARE CARA MAINTAIN BERAT BADAN NI..PERNAH DGR PRODUK DCL? MKN CUCI TOKSIN & CUCI KOLEKSTROL IKUT PERATURAN..INSYAALLAH BOLEH MAINTAIN U..DAH CUBA..APA2 NAK TANYA EMAIL AKAK NOR6403@YAHOO.COM
    KITA SHARE APA YANG BAIK

    ReplyDelete
  2. salam kak..
    wahhh..cpat nyer kak.nor interframe..
    akak..sy nie pon jenis species gebu gak..tuh kalu nak bagi nasihat rase terkena kat muka sdr plak..kih kih kih..
    tp ape yg sya buat if nak diet..sy mmg cut nasilah..tu pun bukan drastik..selang sehari, then selang 3 hari skali ambik nasi..tu pon bfast saje ambik nasi..pas tuh..gradually nasi ganti dgn roti..kurangkan gula ,minyak& makan sayur & protein(ikan)lbh..semua tuh rebus @ stim..mmg seksa kak..nak kawal nafsu makan, then makan mcm tuh..tp nak kurus punya pasal...iman mesti kuatlah(nie sbebnarnya nasihat utk diri saya -azam 2010)..

    ReplyDelete
  3. kalu saya makan nasi sebulan skli..kalu tak tahan seminggu skali ...saya amal dah tiga tahun..tapi alhamdullah buat masa ni ok lagi..dulu kolekstrol atas pagar but now dah tak ada...lebihkan sayur dan air suam.....buat masa ni saya happy dgn amalan ni tapi kena kuat semangat ....pagi roti..tgh hari sayur n ikan ...target tahun 2010 nak jadikan 65kg ..

    ReplyDelete
  4. Ok pemenang giveaway pertama dah ada dah..KakNor64 ..sms address yer hehehe..tahniah

    ReplyDelete
  5. salam kak saidah....

    baru nak cuba bagi petua tgk dah ade pemenang...bengang betul la....eden dah terlambat le pulak....hehehe...padan muka aku....

    ReplyDelete
  6. slm kak saidah..senang jer turun berat bdn...dpt baby mcm baby na..15kg turun..haha kecut kita dbuatnyer...family belah arwah abah slalu amal minum air limau nipis..kalu jenis perut yg x thn tu kurangkan..xmo minum air batu..mkn yg berkhasiat..byk buah n sayur..sekali sekala nak mkn yg bukan2 xper tp kena kawal..senaman...plg senang kemas umah, solat pun dah kira senaman gak..bykkan amalan yg wajib n sunat..jln2..g hunting slalu dpt kuarkan peluh..hati senang bdn pun sihat...ada yg na ikut tp bab2 air batu ni susah skit..haaa jln2 tu na suker..
    bg nyna..walau gemuk tp sihat..hati senang..life happy..tu dah cukup dr kurus tp mcm2 sakit, hati susah..x guna juger..jgn obes udah ler..

    ReplyDelete
  7. Leya..akak sediakan 2 giveavay..ada satu lagi give away yg belum dimenangi.

    ReplyDelete
  8. SALAM TKPE LAH TK MENANG PUN,PETUA YG PALING BERKESAN YG PERNAH HAR BUAT PEGI AEROBIK & JGN MKN WAKTU MLM.KLU RASA LAPAR JUST AMBK BUAH JER.INSYAALLAH DLM MASA SEMINGGU 2 KILO GEK BOLEH TURUN.SELAMAT MENCUBA!

    ReplyDelete
  9. saya ni dok cari2 macmmana nak jadi gemuk sikit kak saidah..heheh berat saya tak sampai 45 kg pun...nak bg petua kat kak pun tak reti..heheh

    ReplyDelete
  10. hi kak saidah, saja nak interframe,
    1) Buat lap-band surgery,mcm datuk maznah dll celebrities(kalau nak sy leh kenalkan),confirm kurus, buang byk lemak dan mcm2 lagi.

    2)Jgn amalkan mkn dinner dgn nasi ,lewat dari kul 8lah disini.Kurgkan gula/lemak/cokelat/santan2 tu.

    3)Masuk kelas menari,poco2 ke,latin ke,boleh reshape bdn kita.

    4)Jgn lewat tidor,kurg kan stress,kena ada soaial gathering sikit2,

    daaaaa

    ReplyDelete
  11. Ehh..terlewat dah ke nk bg komen ni?..Anyway nk bgtau jugak..petua saya amalkan skrng setiap hari minum jus lemon.Murah je..perah lemon jgn campur gula,1 biji lemon for 1 jug 1000ltr,minum segelas yg lebih mskkan dlm freeze,x yah 2-3 kali buat,esok2 mnum lagi..tgoklah kesannya..Dulu saya berat sampai 75kg, tp sekarang maintain 62 kg..

    ReplyDelete
  12. A'km kak,
    saya rasa apa yang penting adalah semangat nak kuruskan badan kena kuat..
    Walaupun nak kurus tapi makan 3 waktu utama x lekh skip...
    pagi : breakfast mcam biasa amik 2 keping roti ke separuh mangkuk bihun ke dgn segelas air susu etc yang penting kurang manis.
    break : dalam kul sepuluh lebih2 sekeping kuih dan segelas air masak atau lebih( ini nak mengelakkan ter over mkn masa tengah hari nati,ia beri effect kenyang sedikit..)
    tengahari ; MAKAN NASI SEPERTI BIASA-separuh kan dari hidangan biasa sayur lebih
    petang: amik sepotong kuih dan segelas air
    malam: sebelum kul 8 mkn nasi separuh sup ke atau sayur semangkuk.
    saya suka amalkan makan buah dan ambil 1 biji multivitamin setiap hari sebab masa berdiet kita cepat letih..

    saya rasa apa yang penting disini kita kurangkan makanan kita yang kita ambil InsyaAllah berat akan turun sikitdemi sedikit ...dan bukan secara drastik..
    nak kurus tetapi maintain sihat itu yang utama saya rasa...

    saya pun ada azam macam akak .

    tapi saya tetapkan sebulan untuk kurangkan antara 1- 2 kg sahaja.kalau kita kalikan ngan 12 bulan kan dah ada 12kg.diPanjang umur murah rezeki..tahun depan saya mungkin dah dapat pakai baju saya yang lama2 tuh...InsyaAllah

    harap dapat membantu...

    ReplyDelete
  13. Salam kak..

    Inilah fes time saya masuk blog akak.. saya org Ipoh gaks.. tapi skarang menetap di temerloh.. sbb ikut suami.. musykil mcm mana akak leh dpt2 pinggan nih semua..

    saya nih bentuk labu sayung macam koleksi akak tuh hehehhe.. jadinya utk maintain..sbb suami sy sgt kurus.. jadinya saya beli sauna herba.. dan amalkan mandi sauna 3 kali seminggu selamat 15-20 minit. sauna tuh adalah investment saya utk sama2 jaga badan utk suami..

    sauna herba bagus utk pengedaran darah.. mengeluarkan toksin melalui peluh.. tp kena minum air yang banyak sebelum dan selepas buat sauna.. tp percayalah.. saya berjaya maintain.. hehehehhe.. kak kiter keep in touch yer.. saya baru balik dari ipoh.. if not leh jumpa akak..hehehe

    ReplyDelete