Clik yer..iklan ni..

Wednesday, October 28, 2009

Bunga Biru - 3 pasang shj



Sorrylah glaring sikit pulak. Yg ni tak mahal mana pun, ada pun 3 biji jer. Kalau ada yg nak berbarter dgn saya, carilah cawan bunga kekwa biru atau teko ros hitam sekuntum

Tuesday, October 27, 2009

PIRING ENAMEL PLAIN



Lebarnya lebih kurang 5". RM20 for 5 pcs.

PIRING ENAMEL BERBUNGA



Ada tiga jenis bunga. yang ni tak lah mahal sangat. Lebarnya lebih kurang 6", 4 keping RM20.00

Maaf ada kesilapan harga, sepatutnya 4 keping RM20 bukannya 5 keping RM20.

SOLD - 5
BOOKED - 10

TRAGEDI JAMBATAN GANTUNG

Sedih saya baca petikan dibawah, berita mengenai tragedi itu. Tak dapat saya bayangkan bagaiman keadaan kanak-kanak yg terjatuh ke dalam sungai. Berligar-ligar dlm fikiran saya bagaimana sekiranya kanak-kanak yg terkorban itu adalah satu-satunya anak dalam keluarga yg terlibat. Sedih..tak dapat saya bayangkan keadaan ibubapa kanak-kanak berkenaan, walaupun mereka berlainan bangsa , tetapi ia amat menyedihkan.

TRAGEDI JAMBATAN GANTUNG yang baru dibina runtuh di Kem berhampiran SK Kuala Dipang dekat Kampar amat menyedihkan kerana 22 pelajar terjatuh ke dalam Sungai Kampar dan dihanyutkan air deras. Kejadian berlaku pada jam 10.40 malam tadi ketika pelajar-pelajar berkenaan menyeberang jambatan berkenaan untuk minum malam di SK Kuala Dipang yang terletak di seberang sungai tempat mereka mengadakan perkhemahan.
Ketika jambatan itu runtuh, seramai kira-kira 30 pelajar sedang berada di atas jambatan gantung itu, dan kesemuanya terhumban ke sungai. Tiang binaan di sebelah SK Kuala Dipang terbongkah yang menjadi punca jambatan itu runtuh, sementara binaan di sebelah kawasan perkhemahan masih kukuh. Seramai 298 pelajar dari 60 buah sekolah kebangsaan sekitar Daerah Kinta Selatan mengambil bahagian dalam perkhemahan itu.

PINGGAN DAHLIA BIRU/ BLUE DAISY PLATES






Hmmm hari ni memang best, dapat banyak piring ni, saya suka utk jadikan ia kembali sebagai satu keluarga besar..berbaloi..baloi..


Yang ni pun baru jer basuh, belum bersusun lagi...Kalau ada kawan-kawan nak barter saya tambah lagi pilihan utk berbarter, Setakat hari ini saya nak berbarter dgn item corak atau bunga2 berikut:


1) Rose Hitam Sekuntum

2) Bunga Bakul Pink

3) Dahlia Biru.




1) Ros Hita

PIRING DODOL - PINK, BLUE & PUTIH

Hehe tu dia, masih dalam sinki, terus jer ambik gambar utk dikongsi dgn rakan-rakan, sebabnya lepas tu nak kena rendam dulu, baru cantik.

RM10 setiap satu, tak masuk pos. Stok pink - 2, blue - 2, putih - 1

PIRING DODOL HIJAU



Saya seronok sangat hari ini dapat 7u biji pinggan dodol warna hijau, masih cantik dan elok keadaannya. Yang ini pun baru dibasuh, so tak tahuler saya nak susun cam mana, nak tengok2 kat dapur rumah orang kat sini utk lihat cara mereka susun.

Selain ini saya jumpa 2 biji biru, 2 biji pink dan satu warna putih.

MINI PINGGAN BUNGA TERUNG KELABU



Pinggan ini berukuran 8", harganya memang murah, tak rugi saya saya dapat. Tetapi, pinggan 6 biji telah di booked.

BOOKED

ROSE HITAM SEKUNTUM - TAMBAHAN KOLEKSI



Dapat tambahan utk koleksi Bunga Rose Hitam Sekuntum kegemaran ku..muaahh..

PINGGAN BUJUR BLUE ROSES



Harga cheq tak ingatlah..

PINK ROSE TEA POT



Salam semua.

Kebanyakan item yg saya upload hari ini sebenarnya baru jer lepas dibasuh. Sebab tu nampak dlm gambar bertindih-tindih. Apa2 pun selamat menjamu mata dan kalau berminat , sms ler.

Kedua2 belah teko ada gambar pink rose, lebar bada shj tidak termasuk tangkai dan muncungnya ialah 5", tinggi hingga ker tombol penutupnya lebih kurang 6".

Sunday, October 25, 2009

TEKO PUTIH



harga saya dah luper ler..kalau nak sms saya, saya gi tengok kat kedai.

PINK ROSES NASI TAMBAH



Yang ni pun kawan minta tolong jualkan.

TEASET BIRU LAUT



Macam biasa. msg ler saya.

STRAWBERRY ROSE TEASET



Cantik rose ni ala-ala vantage strawberry rose. Harganya RM110 termasuk pos. Sorry ler that day letak RM300, tersilap tengok harga.

PINK & YELLOW ROSES TEASET






Yang ini set baru, Harganya RM110 termasuk pos. Ada cawan, piring, teapot, sugar pot, creamer pot dan piring kuih, Kalau berminat msglah saya.

Sorry yer, hari tu saya letak RM300, tersilap tengok.

PLATE PINK TWIN ROSES



Setiap satu RM10.00 termasuk pos.

CAWAN BLUE & PURPLE ROSES



Yang ini harganya sama macam yellow & pink roses. 6 cawan shj.

CAWAN PINK & YELLOW ROSES ONLY W/O SAUCER


Yang ini bukan utk barter yer, sbb cawan ini kepunyaan seorang rakan yg ingin menjualnya. Ada 6 cawan sahaja tanpa piring. Kosnya termasuk pos adalah RM50..hmmm boleh tahan gak regenya. Kalau kat kedai apek boleh dapat murah, tapi saya kat kedai apek tak ada stok.

KARNIVAL SUKAN UDARA DI LAPANGAN TERBANG SULTAN AZLAN SHAH IPOH


Gambar-gambar ini diambil selepas gi hunting di pasar. Ada Karnival sukan udara.






SET MUG & TEKO



Yang ini bunga kangkung, taklah mahal sangat.

SET CAWAN , PIRING DAN TEKO ROS PINK & YELLOW - SOLD



Yang ini cawan dan piring ada 5 pasang. condition masih tersangatlah baiknya. Yang ini sure Sha minat ni, tapi mungkin dia dah ada dah. SSet ini baru jer dibasuh sbb tu nampak atas kaftan buruk atas meja jer..hehehe

SOLD

SET CAWAN & PIRING BUNGA KANGKUNG




Yang ini hanya melibatkan 5 set cawan dan piring sahaja. Teko yg dibelakang tu saja jer letak. Yg tu dah orang punyer. Condition tip top, warna emasnya masih cantik.

SET PIRING DAN CAWAN SAKURA - BOOKED & PAID



Set ini ada 4 biji sahaja. Kalau berminat cepat2lah call sbb ramai peminatnya. Condition still baik, tak sumbing.

BOOKED AND PAID

PINGGAN BUJUR SAKURA

Hari ini husband pepagi lagi ada hal lawatan sambil kerja ke Kedah katanya, Kedah kan hari ini hari bekerja. Jadi ambillah kesempatan gi hunting dengan anak dara kita.

Yang kat bawah ini pinggan bujur bulat, tak ada lekuk- lekuk. lebarnya 18" x 12". Conditionnya elok lagi, tak ada sumbing etc cuma warna emasnya agaknya kurang memuaskan. Maklumlah barang lama.

Stok ada sebiji sahaja.




BOOKED & PAID

Yang kat bawah ini, pinggan bujur lekuk-lekuk. Sama juga 12" x 18". Lekuk-lekuk ada 2 biji.



BOOKED & PAID BOTH

Friday, October 23, 2009

Pelita Merah


Salam semua


Sebenarnya, saya bukanlah pelita collector. Entahlah belum jatuh cinta lagi dgn pelita ni. Saya beli ni sbb ianya cantik dan mungkin ada yg sudi utk berbarter dgn saya.

Selamat menjamu mata..

Wednesday, October 21, 2009

RENJIS RENJIS DIPILIS




Pada penggemar barangan tembaga antik..hmm yg ini satu RM70 (all in - upah & pos)

PERUBAHAN DLM BLOG

Salam semuanya, saya rasa nak buat perubahan sikit kat blog ni, sbb semuanya dah carca marba..jadi jgn terkezut pulak yer..bila susun atur dah dah tak sama..mungkin titlenya akan berubah sikit


Apa-apapun..selamat membaca blog yg tak seberapa ni. Pd Shas..t/kasih ler sbb dah khatam baca blog akak..

Monday, October 19, 2009

TEKO KANGKUNG - BOOKED & PAID

BOOKED & PAID

Hmmm cantik teko ni..

Periuk Tembaga




Sebut jer periuk tembaga, teringat Chef Wan masak guna periuk tembaga. Hmm cepatlah masak sbb sure panas punyer..Periuk tu ada 2 biji bertindan antara satu sama lain. Harganya..mak oii boleh tahan..cecah ratusan ringgit.

Bunga kangkung




Yg ni tak ada chop mohor. Murah jer..RM40 1 set tanpa pinggan.

Bekas utk merenjis..




Kalau org guna pun tak selalu..masa org naik pelamin.

Bekas Lilin..




Manalah tau tetiba black out, kalau dah ada stand senang ler nak cari, taklah meraba-raba cari lilin kat dlm laci..hehehe..saya ler tu

Tembaga lagi...




Kegunaannya, utk hiasan jer kot..

KENDI KECIL (MINI) DGN CAWAN MINI



Barang-barang tembaga ni, kena rajin gilap baru cantik.

PINGGAN ENAMEL



Pinggan ni kalau tak silap saiznya lebih 8". Yang ini tak banyak, ada 2-3 keping sahaja.

Sunday, October 18, 2009

Periuk Enamel - booked & paid

pada rakan-rakan penggemar barangan enamel..hmm cantikan. 2 set periuk, yg besazr tu anggarannya 12inchi.



Yang ini telah ada pembeli.

PIRING DODOL - GREEN

CUP & SAUCER DARK BOWN /REDDISH & BUNGA GANDUM



CUP & SAUCER BUNGA KEMBOJA



Ada kawan beri tahu, ia lebih mirip kepada bunga terung..saya rasa betul gak macam bunga terung

MAPPLE LEAVES - ORANGE




Cantik orange ni..selamat manjamu mata.

CUP & SAUCER - PINK ROSE

Kalau diperhatikan, coraknya sama dgn mini teko yg kita barter dgn Sha. Yang ada sekarang ni, cawan dan piring sahaja.

Kalau berminat,,hmm macam biasa, payment adalah termasuk harga, upah cari dan duit pos. kalau nak barter, samada bunga bakul atau bunga ros hitam sekuntum.




CUP & SAUCER BLUE TURQOISE

bak kata Sha, barang-barang kat pasar tu makin lama makin mahal. Cantik, rasa nak borong semua.

CUP & SAUCER BLUE PURPLE




Cantik..tapi sayang tak ada teko..kalau berkenan sms ler..tapi jgn lupa yer..