Clik yer..iklan ni..

Monday, November 30, 2009

SELAMAT HARIRAYA AIDIL ADHA

Salam semua.

Saya rasa tak terlambat kalau nak ucapkan selamat hariraya aidil adha kepada rakan-rakan bloggers.

Kpd yg telah memesan barang dari saya, dan masih belum menerima barangan tersebut, beri saya masa utk buat penghantaran yer.

Tuesday, November 24, 2009

MANGKUK BUJUR BUNGA KANGKUNG


Mangkuk tambah ini taklah mahal sangat, RM30 jer tak masuk pos.
( SOLD)

BUNGA BAKUL



Akhirnya teko daro Eskay tu dapatlah temannya. Dapat dari Shas. TQ yer Shas. Seronok akak.

BUNGA KANGKUNG




Inilah hasil koleksi bunga kangkung saya, keluarga yg terakhir ialah creamer jug tu...hmmm tgh mencari sugar bowl. Bg kawan2 yg ada lebih tolong inform saya ..samada nak jual atau barter kita boleh bincangkan.



18 Disember 2009
Alhamdulillah, set pertama saya yg complete, cuma tureen saja tak jumpa. Kalau ada member3 yg ada extra tureen kangkung habaq mai no..

BLUE MEAKIN




Dulu saya dapat 1 tureen soup saja, tapi slowly dah bertambah-tambah. Ada flash ler pulak. Tgh nak cari cawan..sugar bowl and creamer jug.

BUNGA PADI


Hmm dapat gak saya bunga padi ni. Tgh tunggu teko bunga padi dari.....nantilah kalau dah dapat baru kita umumkan dari siapa...

OC RED ROSE

Salam semua.

Hari ni sebenornya saya mc demam dan masuk 3 hari. Semalam gi kerja gak tapi half day dah balik rumah menggigil badan sejuk kat ofis.

Tetapi hari demam hampir kebah, sbb aper..sebab..jeng-jeng tengoklah aper yg saya dapat utk cukupkan set OC saya. Hmm dapat sugar bowl dan 5 set cawan dari Shas. Alangkah bahagianya jiwa. Letak-letak jer dlm lemari terus snap gambar. Inilah hasilnya.




18 Disember,


koleksi OC Red & white rose dilengkapkan melalui barter ngan Hanis, saya dapat creamer jug OC.

Sunday, November 22, 2009

OC RED ROSE


Teko gemuk tu retak sikit kat muncungnya. Dah ader dah orang minat tapi kena minta kebenaran dari kakak, sbb tu itu teko dia, kita cilok jer.

Teko tu tgh tunggu set cawannya...dah ader dah dengarnya,,cuma belum sampai ker lemari kita jer.

BUNGA BAKUL




Sebenarnya set ni saya dah N3 tak lama dulu, cuma dulu tak ada teko dan big bowl tu. Teko ni dapat dari Eskay. TQ yer Eskay.
Cawan tu dapat 6 set dari Shas. Hmm t/kasih yer shas, seronok akak.

TEKO KANGKUNG



Ada minat ker.??

(SOLD 6 UNITS)

POKOK BULUH EMAS


MANGKUK KANGKUNG


Tengok yg depan jer yer. Yg belakang tu saya punya. Lebarnya lebih kurang 8-9".
Nak barter pun boleh. Kalau nak beli RM20

TEKO PINK


Tak perasan pulak..meakin ker rossa...lupa nak tengok.
Nak inform kat kengkawan, harga yg mamat ni jual memanglah mahal. Tureen pink dlm tu RM80, teko tu RM80. Tapi yg ni belum minta tawarlagi, sbb tak beli nanti tawar2 tak jadi amik marah pulak dia ni. kalau nak tolong belikan inform jerlah.

TAK TAU BUNGA APER..



Sorryler tak tahuler bunga aper ni..

Thursday, November 19, 2009

NAK BARTER??

Salam semua

Pada rakan2 diluar sana yg teringin nak berbarter dgn saya, berikut ialah senarai barang2 dan corak yg saya nak. Kalau dapat alhamdulillah lah:

1) Set cawan bunga padi - teko / creamer/
2) set cawan OC bunga Merah Putih - creamer pun boleh diterima
3) meakin teko biru atau cawan.

Tengoklah mana2 yg berkenan kat web saya ni..mana tahu ada yg ngam pulak..

Friday, November 13, 2009

ORIENTAL CERAMIC


Kalau minat call ler..ada 4 biji. Harga boleh tahan gak, Tapi tak ler terlalu mahal.

TEKO SAKURA BUNGA TIMBUL - BOOK & PAID


Kpd tuanpunyanya juga. Selamat menjamu mata. ada satu lagi extra.

MINI TEKO PINK ROSE & SAKURA - BOOKED & PAID






Salam semua.
Ha..ari ni kita ambik teko yg telah diorder. Kpd tuanpunyanya, jamulah mata sebelum sampai ke ke tangan yer..
Kpd rakan2 yg lain, stok adalah lagi kalau berminat.




Thursday, November 12, 2009

CHINESE TEA SET



Teaset ni harganya RM150 tak masuk pos.

TEKO MINI





Yang tinggi RM25, yg rendah RM20 setiap satu tak termasuk pos. Teko masih cantik tetapi ada poem dlm tulisan cina dibahagian belakangnya.





Wednesday, November 11, 2009

PIRING DODOL 4 SEGI


Apamacam cantik tak? ada 6 biji jer. For your eyes only lah yer..ni tak jual or barter. Ia kelithatan cantik jika diletak dgn koleksi kristal

TEKO MINI



Yang ni mini teko..harga taklah mahal sangat kan.
SOLD BOTH

MANGKUK 4 SEASON FLOWER



Jalan-jalan terjumpalah mangkuk ni, macam yg ada kat blog CMG. apa-apa pun mailah cuci mata.

TEA SET BUNGA KANGKUNG



Pada rakan2 yg masih nak menambah set bunga kangkung ni, stok masih ada, tetapi harganya makin lama makin mahal.

TEKO SAKURA BUNGA TIMBUL



Salam semua.

Hari ni masalah kat office dah reda, kepala kita pun tak pening sangat. So jomlah cuci mata tengok teko-teko ni yer..Harga nanti kita inform semula. SMS lah kalau minat.

Friday, November 6, 2009

HARI YG MEMENINGKAN KEPALA

Dah lam tak N3 pasal kehidupan..asyik2 pasal pinggan mangkuk jer. So hari ni nak citer pasal kepala ku yg pening dek kerenah pelanggan. Stress kita dibuatnya. Masalah ni rasanya nam amik VSS, tapi mengenangkan keadaan yg tak mengizinkan so tunggu jerlah.

Masa nilah terkenangkan betapa seronoknya jadi suri rumah tangga.

Ya Allah Ya Tuhanku..berilah hambamu ini kekuatan dan permudahkanlah urusanku di dunia dan akhirat.

Tuesday, November 3, 2009

CLASIC PINK


Hehe yg ni bukannya set vantage original. Sajer2 jer seronok2 letak gambar kat sini. Pinggan2 ni semuanya akan bergilir-gilir digunakan.

TEASET ROSE HITAM


Salam semua.


Set cawan ini adalah hasil barter trade dgn CT Klang. Hmm tak sabar tunggu dapat tekonya dari Nyna.

CLAYTAN


Salam semua.
Agak-agaknya berapa lama lagi set ni akan dikategorikan sebagai barang antik. 20 - 30 tahun lagi. Entah sempat entah tidak...

PIRING DODOL - MIXED SHAPE ( FOR YOUR EYES ONLY - NOT FOR SALES)



Orange colour, star shape.



Blue colour, biggest among all




Light blue, star shape inside





Chrystal clear star shape, flat




Crystar clear, shar shape but not flat.

Salam semua
Hehe hari ni terlebih ler pulak lidah mat sallehnya. Oklah selamat menjamu mata. sekadar utk tontonan. Utk pengetahuan rakan2, di pasar Lokkin ada yg jual sehingga RM15 sebiji. Mak Oii..mahalnya. Yang ni semua, saya tak dapat dari Pasar Lokkin.

DODOL PLATES - MIX COLOURS



Just to share among frens..the colours is so lovely.

Sunday, November 1, 2009

WHITE TOUREEN BERGELUNG


TUREEN BOWL BERJALUR


SOLD

WHITE TUREEN BOWL


PIRING DODOL BIRU DAN TEKO PUTIH BENTUK LABU



Harga piring dodol RM10/keping. Harga teko, tak ingatlah.

PIRING DODOL BIRU. - BOOKED 12

LABU AIR KACA

Selamat menjamu mata, cantik tapi susah nak cuci kat bhg dalamnya. Ada tips ker cara nak cuci bha dlamnya., leh share idea.

S

MANGKUK BUBUR POKOK KELAPA



Ada jumpa satu jer.

BUNGA TANJUNG



Sahabat2 semua, betul ker bunga Tanjung ni? saya agak jer sbb teringatkan pokok bunga tanjung kat rumah arwah Mak dulu. Saiz lebih kurang 7-8 "

TEKO PUTIH BERSEGI


ROSES ROSES AND ROSES


Harga tak tahu lagi. Nak kena cheq kat member.

PURPLE BLUE PIRING PLATES



Saiz lebih kurang 8".

TEKO MINI - CABBAGE ROS



Teko mini hanya 1.

SOLD

SUDU MAPPLE LEAVE MERAH



Stok banyak, harga memang murah. Call ler.

CAWAN LITTLE BLUE FLOWER




Ada 3 biji shj. Kalau nak barter habaq nor..Kalau nak beli RM25 utk 3 set tidak termasuk pos.