Clik yer..iklan ni..

Friday, January 15, 2010

PROGRAM PENGURANGAN BERAT BADAN - BULAN 1

Setuju dgn cadangan Norlina , maka saya pun timbanglah utk first N3. Terkejut beruk tengok ia tunjukkan angka 98kg waaaaaaaaa..saya tak sanggup bila jarum tu tunjuk angka 100. Actually dah naik, 2 bulan sudah 96kg jer..


Jadi pada rakan2 bloggers yg mempunyai masalah berat badan berlebihan dan nak join sama leh gak..


MY Body Mass Index (BMI)
MY BMI is 39.52. Im in the obese weight range.

BMI less than 18.5 Underweight
BMI 18.5-25 Ideal
BMI 25-30 Overweight
BMI 30-40 Obese
BMI greater than 40Very Obese

Pada rakan2 yg nak kira BMI. click kat link dibawah.
http://www.babycenter.com.my/tools/bmi/

10 comments:

  1. salam saidah,

    kuat azam dan semangat dan jadi ia sebagai satu kenyataan di akhir tahun. if there's a will, there's a way, dear. im sure you can make it.

    ReplyDelete
  2. salam kak saidah...
    kita kena sama2 turunkan berat badan ni..saya pun lama dah x timbang..seram la nak timbang..takut jarum tu naik melebihi jangkaan nti..tidakkkk...hehehe

    apa pun skrg ni umur makin meningkat..kurang kan makan nasi..(bukan x makan lansung)kurangkan manis dan masin (dah 2 tahun buat ni) lama2 biasa..alhamdulillah kesihatan normal..cuma berat jer x turun2 ni...

    ps : nak naik kejap jer kan..nak turun..aduhhh seksa rasa..sama2 kita jaga kesihatan dan kurang2 kan berat kita ek..

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum k.saidah,
    saya pun join skali kak. berat:80kg BMI saya 27.04. -the overweight weight range.
    nati bulan depan kita timbang pulak kak yer..
    teruskan usaha...insyaallah..

    ReplyDelete
  4. Ehh Edah..!okay la tuu. Itu menunjukkan hubby bagi makan cukup..! haha..jangan maraah haaa..!
    Walau pun besar comel lagi...huhuhu...

    ReplyDelete
  5. NJ tq

    Norlina..harap2 adalah penurunan yer


    Megat:

    Dah VSS buat aper la ni, ?

    ReplyDelete
  6. Buat aper lagi.. masak..ngemeh rumah..basuh baju..pastu sambut bini balik khoje...huhuhu...

    ReplyDelete
  7. Megat..ok ler tu..jd surirumah tangga pulak.

    ReplyDelete
  8. salam kak saidah eija nak join jugak.berat dah 68kg nih,takutt arr kak

    ReplyDelete
  9. NOrlina dan Nor6

    hadiah dah packing, ada dlm kete cuma lum sampai pejabat pos jer. sorry yer lambat

    ReplyDelete