Clik yer..iklan ni..

Sunday, April 25, 2010

SAIDAH GIVEAWAY MASIH BERJALAN - BELUM TUTUP LAGI. JEMPUTALAH JOIN YER..

GIVEAWAY MY LIFE..MY STORIES..DEMI ADAM DANIEL
Salam semua.

About a week ago, Adam dah boleh meniarap. Aha..meniarap..pas tu merangkak...pas tu duduk dan berdiri. Bila bab dia dah pandai berdiri ni, risau gak maklumlah banyak koleksi2 yg terletak dlm bakul shj. Demi keselamatan anakku Adam, maka saya rasa saya nak let go sebahagian dari koleksi saya yg masih belum berumah tu. Bukannya tak sayang, tapi perasaan sayang kepada anak melebihi segalanya.

So, I would to announce that hehehe saya apun nak anjurkan giveaway juga. Hadiah-hadiah spt berikut:



Hadiah ke 10 - sepasang cawan wild rose dan 4 biji acuan kuih lompang wild rose



Hadiah ke 9 - 2 biji teko kangkung (w/o chop)



Hadiah ke 7 & ke 8 - masing-masing 3 pasang cawan VCR


Hadiah ke 6 - sepasang cawan mulut lebar VCR



Hadiah ke 4 - 3 biji piring VCR, hadiah ke 5 - 2 biji piring vcr



hadiah ke 3 - sebiji sugar bowl vcr tanpa cover



Hadiah ke 2 - teko vcr


:
Hadiah pertama : 8 pasang cawan buluh hijau, sebiji sugar bowl tanpa tutup dan 1 biji pinggan mungkum

Syarat-syarat peraduan adalah seperti berikut:

1- Tarikh peraduan bermula hari ini hingga 30hb May, 2010

2 - Terbuka kepada semua kawan-kawan di Malaysia sahaja yg menjadi Follower . Kepada yg belum jadi follower kenalah jadi follower saya dahulu.

3- Linkkan blog saya kepada blog masing-masing dan buat sedikit N3 berkenaan dgn blog saya ini.

4- Memberi komen dalam entry ini..(komen di shoutbox tidak diambil kira) 4-Nama pemenang akan diumumkan pada minggu pertama bulan June.

5 - 1 Hadiah khas (misteri) akan diberikan kepada referral yg paling banyak disebut oleh pemberi komen. ( contoh kalau A tengok N3 giveaway ini dari blog B, sila mention nama B dalam komen mereka so that B akan dapat hadiah misteri)

5- Penghantaran hadiah adalah dari minggu kedua JUne hingga ke 30 June. Pemenang akan dihubungi jika terdapat sebarang kelewatan dalam penghantaran hadiah.

CHEMPAQA'S GIVEAWAY~

KATEGORI ENGLISH LAVENDERKATEGORI CEMPAKA-ANTIK

Kawan-kawan meh lah join chempaqa giveaway...


~

SYARAY-SYARAT GIVEAWAY:

1. Terbuka untuk semua FOLLOWERS, NON-FOLLOWERS & juga SILENT READERS.(tiada paksaan dalam menjadi follower) yang berada di Malaysia sahaja.

2. Ade 2 kategori :
A) Kategori Cempaka-Antik
-terdiri daripada sebiji teko kangkung. 3 biji cawan kangkong cina, 1 milk jar (silver bamboo).
1 sugar pot (golden bamboo), 1 mangkok kecil wild roses

B) Kategori English-Lavender
-terdiri dari sebiji jam, 1 biji mug, 1 biji telur hiasan dan 1 biji bekas brooch bertutup

APE YANG PERLU ANDA LAKUKAN IALAH PILIH SALAH SATU KATEGORI SAHAJA DAN LINK KATEGORI TERBABIT DI BLOG ANDA..sebab nama anda akan diundi mengikut kategori yang anda pilih..

C) Hendaklah memberi komen dalam ruangan komen giveaway ini ,
serta sila tinggalkan link dan nyatakan kategori anda, supaya saya boleh wat spot check..hiihhihiii. (yang tak ade blog, sila tinggalkan alamat email yer)

D) Komen di shoutbox , tidak di ambil kira ya..jika nak wat n3 pasal blog saya kat n3 blog masing-masing..amat dialu-alukan...

E) Giveaway nie bermula hari ini, 20 April-25 April 2010 (pkl 11.59pm). Pemenang akan diumum pada hari Ahad, pkl 9pm.

F) Cabutan hadiah akan dilakukan oleh Doter 4 dan Doter 6 (manual jer).....dan satu kategori hanya ade seorang pemenang sahaja.

G) sesiapa yg x letak kategori(yakni kategori bebas..)hiihihihi..namanya akan diletakan bawah parti bebas yer,,opsssssss..sbb hanya 2 kategori bertanding skrg..antik & english..ok kengkawan??

Tuesday, April 20, 2010

MY VACATION - SWISS GARDEN RESORT AND SPA DI DAMAI LAUT RESORT

Salam semua.

Sebelum bercerita tentang kisah percutian, Give Away saya masih berjalan. Kemungkinan ada tambahan hadiah lagi. Nak clearkan lebihan stock masa hunting dulu.

Click DISINI utk GIVEAWAY Saidah


Cuti panjang hujung minggu bersambung dgn cuti Birthday Sultan Perak, saya manafaatkan dgn percutian keluarga. Kami sekeluarga memang suka melancong. Tempatnya tak jauh, di Perak jugak. Tapi walaupun lahir diPerak dan tinggal di Perak hampir seumur hidup saya, saya sekeluarga tidak pernah menjejakkan kaki ke tempat ini.

Lokasi percutian kami ialah di Swiss GArden REsort di Damai Laut . Tempatnya berhampiran dengan Pantai Remis dan tidak jauh dari Teluk Senangin.

Kalau yg tak tahu Pantai Remis tu dimana, kenalah ikut jalan nak ke Lumut dan akan nampak simpang menuju ke Pantai Remis. Masa dalam perjalan tu, saya taklah rasa apa..maklumlah jalan Ipoh ke Lumut tu memang dah biasa saya lalui. Pokok kelapa sawit adalah view yg biasa bagi saya.

Even selepas masuk simpang nak ke Swiss Garden Damai Laut REsort ia menunjukkan 7.2km dari jalan besar. Kawasan sekeliling ti masih lagi pokok kelapa sawit, pas tu jumpalah ladang pokok buah naga. Lepas ladang buah naga tu...mak oiii..saya kena lalu kawasan hutan paya bakau yg agak tebal. Saya pun beritahu kat suami, supaya seboleh2nya elakkan utk keluar malam maklumlah saya bawa Adam, dan Adam baru jer cecah 3.5 bulan. Jadi tak eloklah rasanya lalu-lalang masuk kaw hutan pada waktu malam. Seram juga saya.

Petang tu kami keluar makan, maklumlah belum lagi makan tengahari. Nak makan kat area Damai Laut Resort ni memanglah susah. Tak ada kedai makan yg boleh dipercayai kesedapannya. ADa kedai makan pun cam ala kadar jer. Jadi kami terpaksa keluar hingga ke Sri Manjung utk mencari makanan. Apa lagi makan dan siap tapaw sekali utk makan malam.

Tiba tang waktu malam nak tidor, saya plak tak boleh nak tido, seram mengenangkan kaw hutan yg kami lalui tadi. Adam pulak merengek semacam..lagi ler kecut perut. Nak dijadikan citer kami dapat apartment sebilik yg ada dua katil single. Husband pun cantumkan rapat supaya jadi satu katil besar. Saya punya penakut, rela tidor berhimpit-himpit sebab malam tak boleh tidor. Lagi pulak masa kami datang petang tu kaw apartment tu macam sunyi jer tak ramai orang datang, kereta pun tak ada. Block yg kami duduk tu macam tak ramai org yg menginap. Tambah seram lah saya. Actually tak ada aper..cuma perasaan saya jer agaknya. Saya rasa nak balik esok jer tak nak tidor semalam lagi.

Esoknya pepagi saya bangun, lega sikit bila tengok banyak kereta yg dipartking di car park dan sebelah apartment kami pun dah ada visitors. Bila siang bawak anak gi swimming pool barulah nampak orang ramai. Seronok pulak..sebab di Damai Laut Resort ni memang provacy tempatnya. Jauh dari hiruk pikuk kenderaan, memang sesuai utk orang berbulan madu. Saya pun rehat-serehatnya, maklumlah tak perlu pikir nak kemas rumah etc.

Selain dari Apartment, ada juga hotel dan Swiss Villa. Kami meround ke kaw hotel..hmm lagi ler cantik..insyaallh kami akan berkunjung lagi ke Swiss Garden ..yerlah nak manafaatkan keahlian Swiss Garden VAcation Club yg kami sertai. Kalau tak silap sayalah di Damai laut REsort ni ada Apartment..namanya Swiss Court Apartment, ada Villa iaitu Swiss Villa.
















Fatehah pulak asyik-asyik nak mandi kat swimming pool. Lepas mandi lapar ,,nasib baik ada dapur dan freezer. so bolehlah masak maggie goreng dan prepare sandwich telur dan tuna!!!

Sementelah saya dah ker Damai Laut, kami terus ke Teluk Senangin. kat sana saya tengok ramai yg berkhemah. Tempatnya cantik dan memang sesuai utk perkhemahan tetapi persekitaranya tidak dijaga. Sampah-sampah merata-rata. Mungkin disebabkan tempat ini tidak se popular Teluk Batik, sbb itu ia dijaga dgn sempurna.

Lepas tu saja kami jalan-jalan ke Segari ..bagi kaki-kaki pancing Segari adalah syurga mereka. Disebabkan kami bukan kaki pancing, kami gi jer ke Pusat Pembiakan Penyu (species tuntung kalau tak silap). Nak minta Fatehah jadi model, dia takut dgn penyu batu tu, jadi abahnya lah yg jadi model.

Sebelum sampai ke pusat pembiakan penyu tu kitaakan lalui Baitul Hilal..hmm aper tu yer Baitul Hilal..bukan--bukannya rumah anak yatim..tapi ia adalah tempat dimana orang2 yg berkenaan melihat anak bulan sebelum Hari Raya Puasa atau Hari Raya Haji.


Pada para pembaca yg nak berhoneymoon, atau nak merehat-rehatkan minda datang ler ke Damai Laut Resort ..tapi kalau dok kat apartment sparelah makanan sikit.

Thursday, April 15, 2010

GIVE AWAY SAIDAHIPOH - TERHARUNYA DGN SAMBUTAN

Click DISINI utk GIVEAWAY Saidah

Salam semua.

Terharu saya dgn sambutan yg diberikan oleh rakan-rakan bloggers dgn program yg saya anjurkan. T/kasih kepada semua dan selamat berkenalan kpd follower baru.

Saya tersentuh dgn komen Shas, menitik juga air mata. Jgn risau Shas .. bukan tersentuh sbb kecik hati..bukan yer.. Tersentuh sbb Shas kata dia terharu dgn kasih-sayang saya terhadap ADAM. Ialah hanya beberapa orang saja yg tahu siapa ADAM dalam hidup saya. Antara yg tahu ialah Shas sendiri, Ezany, Kak Zie dan Nannie.

Menitik juga airmata sbb terkenangkan bagaimana orang tergamak membuang bayi yg baru dilahirkan di dalam tong sampah, dlm sungai. Tidak adakah perasaan kasihan belas mereka terhadap anak yg mereka kandung selama 9 bulan.

Oklah kita sambung semula pasang GA ni.

Next week saya akan upload gambar hadiah misteri utk referrer. Saya taklah berahsia, tak elokkan biarkan org dlm keadaan tertanya. Yg pasti ia adalah adik-beradik MEAKIN ROSSA WARNA PINK.

Tuesday, April 13, 2010

GIVEAWAY MY LIFE..MY STORIES..DEMI ADAM DANIEL

Salam semua.

About a week ago, Adam dah boleh meniarap. Aha..meniarap..pas tu merangkak...pas tu duduk dan berdiri. Bila bab dia dah pandai berdiri ni, risau gak maklumlah banyak koleksi2 yg terletak dlm bakul shj. Demi keselamatan anakku Adam, maka saya rasa saya nak let go sebahagian dari koleksi saya yg masih belum berumah tu. Bukannya tak sayang, tapi perasaan sayang kepada anak melebihi segalanya.

So, I would to announce that hehehe saya apun nak anjurkan giveaway juga. Hadiah-hadiah spt berikut:



Hadiah ke 10 - sepasang cawan wild rose dan 4 biji acuan kuih lompang wild rose



Hadiah ke 9 - 2 biji teko kangkung (w/o chop)



Hadiah ke 7 & ke 8 - masing-masing 3 pasang cawan VCR


Hadiah ke 6 - sepasang cawan mulut lebar VCR



Hadiah ke 4 - 3 biji piring VCR, hadiah ke 5 - 2 biji piring vcr



hadiah ke 3 - sebiji sugar bowl vcr tanpa cover



Hadiah ke 2 - teko vcr


:
Hadiah pertama : 8 pasang cawan buluh hijau, sebiji sugar bowl tanpa tutup dan 1 biji pinggan mungkum

Syarat-syarat peraduan adalah seperti berikut:

1- Tarikh peraduan bermula hari ini hingga 30hb May, 2010

2 - Terbuka kepada semua kawan-kawan di Malaysia sahaja yg menjadi Follower . Kepada yg belum jadi follower kenalah jadi follower saya dahulu.

3- Linkkan blog saya kepada blog masing-masing dan buat sedikit N3 berkenaan dgn blog saya ini.

4- Memberi komen dalam entry ini..(komen di shoutbox tidak diambil kira) 4-Nama pemenang akan diumumkan pada minggu pertama bulan June.

5 - 1 Hadiah khas (misteri) akan diberikan kepada referral yg paling banyak disebut oleh pemberi komen. ( contoh kalau A tengok N3 giveaway ini dari blog B, sila mention nama B dalam komen mereka so that B akan dapat hadiah misteri)

5- Penghantaran hadiah adalah dari minggu kedua JUne hingga ke 30 June. Pemenang akan dihubungi jika terdapat sebarang kelewatan dalam penghantaran hadiah.

Sunday, April 11, 2010

APA ADA DLM KOTAK NI??

Ada new N3 di http://saidahipohonlineshop.blogspot.com






Salam semua

Hmm aper yer agaknya dalam kotak warna oren diatas tu?? Itu sebenarnya hadiah yg saya menangi semasa TM Enterprise ( salah satu dept di TM Perak) menganjurkan Event Bowling "Get-together with customer" lebih kurang cam tulah pada 10 April yg lalu, bertempat di Ampang Bowl, Ipoh Parade. Saya dijemput utk memeriahkan event berkenaan. Banyaklah team-team yg dijemput antaranya BSN, Bank Rakyat, Pos Malaysia, Tenaga Nasional dll. Hadiah ini dimenangi utk kategori TM staff. Menanglah sbb TM staff yg main-main tu
semuanya newcomer. hehehe. Anyway tu rezeki saya.

Nak tengok apa hadiahnya...






AWARD DARI KELLY



Hmm dak lama tak tengok blog sampai memeber bagi award pun tak perasan. Kelly..thanks so much. Akak sukalah tengok ur lovely fondant cake kalau dekat leh gak order. Nampak yummy.

FACIAL DI TROPICAL SPA SILIBIN IPOH

Ada new N3 di http://saidahipohonlineshop.blogspot.com.

Salam semua

Minggu lepas saya berkesempatan utk buat facial disalah sebuah pusat kecantikan milik seorang rakan yg baru dibuka. Kedai tersebut milik Kak Non. Masa saya berjunjung that day, masih dalam tempoh promosi so cajnya agak murah iaitu RM25 utk facial biasa. Sementara facial utk 24K harga promosi ialah RM68. Facialnyanya hingga ke dada.

Selain tu ada spa ini ada juga menawarkan khidmat melangsingkan badan menggunakan hot blanket. Tapi saya tak ler cuba. Pada rakan2 di Ipoh yg ingin mencuba call ker Kak Nor di nombor 017-5982135.





Ha nilah dia gambar signboard Tropical Spa. Lokasinya terletak di Silibin dekat padangg permainan kanak-kanak (masuk ikut Billion Silibin)







Ownernya Kak Non tu yg tudung pink dan budak yg berbaju putih kat depan tu sapa lagi kalau tak anak dara kita.