Clik yer..iklan ni..

Tuesday, July 13, 2010

HADIAH EG DARI CIKGU SU (SUELOVELYHAND)

Salam semua.

SEbenarnya hadiah EG ni dah dapat minggu lepas, tapi tak sempat nak N3. Inilah dianya..cantikkan jam dari kayu jati ni..selain tu dapat juga 2 biji pinggan pink and 4 biji piring bunga ros jambatan. Tapi sayangnya 2 piring tu dah pecah. Tak aperlah..terimakasih yer yer Su bagi kat akak..dgn adanya jam tu nanti, dapatlah akak beringat yg umur semakin meningkat..wakawaka..






Thursday, July 8, 2010

KHAS UTK PEMENANG SAIDAH'S GA

Salam.

Ribuan kemaafan kepada semua pemenang GA, sbb terlewat hantar hadiah. Jgn risau hadiah masih ada tersimpan.

Walau bagaimanapun ada juga rakan-rakan pemenang yb belum menghantar alamat. Yg ada pada saya spt hanya pemenang berikut:


1) Suzi Fadhillah Ismail - hadiah ke 2
2) Nur khailia - hadiah ke 3
3) Kak Sofie - hadiah ke 8
4( Yuni - hadiah ke 9

dan referer terbanyak zai Kulim. jadi kalau dah hantar tapi tertinggal tolong email semula yer. Yang lain-lain belum hantar address lagi. Dan kalau ada rakan-rakan mengetahui rakan mereka menang minta tolong inform mereka juga.

BAgi Shida Ipoh - mailah datang umah akak amik hadiah. dekat jer kan hehehe



Friday, July 2, 2010

2 TABIAH WANITA YG MEMBAWA KE NERAKA

Untuk dikongsi bersama.

Untuk Wanita: 2 Tabiat Bawa Ke Neraka..
>
>Assalamu'alaikum wr wb ..
>
>Sebagai peringatan untuk para wanita dipaparkan suatu peristiwa di
>suatu Eid, di mana seorang wakil telah dilantik dari kaum wanita untuk
>bertemu dengan Rasulullah SAW untuk meminta baginda SAW memberi ucapan
>khusus untuk kaum wanita. Baginda bersetuju dan menyuruh mereka
>berkumpul di Baabun Nisaa'. Setelah kaum wanita berkumpul, Bilal pergi
>memanggil Rasulullah SAW. Baginda pun pergi ke sana, dan memberi salam dan mberi tazkirah seperti berikut:
>
>"Assalamu'alaikum, wahai kumpulan/kaum wanita.
>Wahai kaum wanita, aku lihat kamu ini lebih banyak di neraka".
>
>Seorang wanita lalu bangun bertanya, "Apakah yang menyebabkan yang
>demikian? Adakah sebab kami ini kufur?' Rasulullah SAW menjawab, "Tidak.
>Bukan begitu. Tetapi ada 2 tabiat kamu yang tidak elok yang boleh
>menjerumuskan kamu ke dalam neraka:
>
>1. Kamu banyak mengutuk/menyumpah
>2. Kamu kufurkan kebaikan suami."
>
>Kemudian baginda SAW mengingatkan supaya :
>1. Banyak beristighfar
>2. Banyak bersedekah.
>
>Keterangan:
>Yang dimaksudkan dengan mengutuk/menyumpahialah seperti contoh di bawah:
>
>Contoh 1
>Katakan kita lama menunggu bas. Tetapi bas masih tak kunjung tiba,
>akibat geram dan marah kita mungkin berkata,"Driver bas ni dah mampus agaknya."
>Perkataan mampus itu termasuk dalam erti kata menyumpah. Lisan wanita
>memang terlalu cepat menyumpah. Kadang-kadang pakaian, perkakas rumah,
>hatta suami pun kena sumpah.
>
>Contoh 2
>Tengah memasak gas habis. Kita mungkin berkata"Celaka punya gas. Masa
>ni jugak nak
habis."
>Yang dimaksudkan kufur di sini bukan kufur I'tiqad tetapi bererti tidak
>mengiktiraf Kebaikan di sini bermaksud tanggungjawab yang telah
>ditunaikan oleh suami.
>
>Berkaitan dengan hal ini, Rasulullah pernah ditanya oleh seorang suami
>yang kurang faham suami'.Rasulullah SAW berkata,"Tidakkah pernah engkau
>jumpa, seorang isteri, jika seumur hidup engkau, engkau berbuat baik
>kepadanya, tetapi di suatu ketika, disebabkan dia tidak mendapat
>sesuatu yang dia kehendaki, maka dia akan berkata,"Awak ini, saya tak
>nampak satu pun kebaikan awak"
>(Terjemahan langsung dari Arab).
>
>[Dalam masyarakat kita kata-kata di atas mungkin boleh dikaitkan dengan
>perkataan seperti berikut:
>"Selama hidup dengan awak, apa yang saya dapat?".][Tak guna sesen pun']
>
>Rasulullah SAW sambung lagi,'Mana-mana isteri yang berkata, "Awak ini,
>saya tak nampak satu pun kebaikan awak", maka akan gugur pahala-pahala
>amalannya.'Saranan Rasulullah SAW yang seterusnya ialah menyuruh kaum
>wanita banyak beristighfar dan bersedekah, kerana ia dapat
>menyelamatkan kita dari 2 perkara yang boleh menjerumuskan kita ke
>dalam api neraka
seperti yang disebutkan tadi.
>
>Fadhilat beristighfar:
>
>a. Sabda Rasulullah SAW : "Siapa yang melazimkan amalan istighfar 70 X
>sehari, dia tidak akan ditulis sebagai orang yang lupa (nyanyuk)."
>Sebelum nyanyuk di hari tua, amalkan sejak muda-muda lagi. Rasulullah
>SAW menganjurkan kita beristighfar 70 atau 100 kali sehari. Baginda
>sendiri melakukannya lebih dari 100 X sehari. Adalah diingatkan untuk
>mencapai target ini, eloklah kita menjadualkan amalan zikir ini dalam
>amalan-amalan harian kita.
>
>b .Sabda Rasulullah SAW : "Siapa yang melazimkan amalan istighfar, akan
>dikeluarkan Allah dari sifat ham dan hazan. Sifat ham bererti gelisah
>yang tidak menentu yang sering melanda kaum wanita. Sifat hazan bererti
>berdukacita"
>
>c. Istighfar juga memurahkan rezeki. Jangan dianggap rezeki itu hanya
>dalam bentuk wang ringgit atau harta benda. Tetapi ia juga termasuk
>kesihatan, umur, kasih sayang dan anak-anak. Sedekah tidak semestinya
>dalam bentuk wang ringgit. Sedekah juga termasuk:
>
>1. Tuturkata/percakapa n yang baik. Yang paling utama ialah terhadap
>keluarga sendiri. Ertinya tidak menyakitkan hati. Inilah rahsianya
>bagaimana hendak menambat hati suami. Diriwayatkan, Saidatina Khadijah
>ra, isteri Rasulullah SAW yang pertama, tidak pernah menyinggung hati
>Rasulullah walau sedikit pun. Sepanjang hayat baginda SAW, hati baginda
>dipenuhi dengan Khadijah, sehingga sering menyebut nama beliau.
>Kadangkala hingga menimbulkan perasaan cemburu dikalangan isteri-isteri baginda.
>Diriwayatkan juga,
>Jibril as setiap kali selepas memberi wahyu kepada Rasulullah sebelum
>meminta diri, selalu mengirim salam kepada Khadijah. Suatu hari
>Rasulullah SAW telah bertanya beliau, dan jawab Jibril, "Khadijahlah
>satu-satunya perempuan yang Allah SWT berkenan tuturkatanya" .
>
>2. Memberi salam.
>
>3. Memaniskan wajah.
>
>Juga terutamanya kepada ahli keluarga. Rasulullah SAW pernah bersabda,
>"Kamu senyum sahaja pun sudah menjadi sedekah." Terdapat juga suatu
>syair
>
>Arab yang berbunyi :
>"Nak buat baik, sangatlah mudah, Maniskan wajah, lembutkan lidah."Maka
>setelah diberi peringatan oleh Rasulullah SAW marilah kita bertafakkur
>dan bermuhasabah diri-diri kita. Sekiranya terdapat sifat-sifat buruk
>yang boleh menjerumuskan kita ke dalam api neraka itu, maka eloklah
>kita mengubah sikap kita dari sekarang.
>
>"SAMPAIKANLAH WALAU SEPOTONG AYAT -Sabda Rasulullah SAW"





>

Thursday, July 1, 2010

FASHA OH FASHA

Cinta Jejai buat Fasha
Oleh Norhayati Nordin
yati@hmetro.com.my
2010/07/01

KUALA LUMPUR: “Memang Jejai kekasih saya. Saya mengaku kerana sekarang kami sah bercinta. Dulu, saya tak mengaku kerana belum ada kata putus.

“Hubungan kami atas dasar persefahaman kerana kami berkenalan selama tujuh tahun,” kata pelakon sensasi Fasha Sandha atau Nur Fasha Sandha Hassan, 26, mengesahkan hubungan cintanya dengan Toh Muda Rizal Ashram Ramli (Jejai), 33.

Fasha ditemui pada majlis sesi ramah mesra bersama pelakon siri terbaru TV3, Duyung Aridinata di Ampang di sini semalam berkata, hubungan cintanya dan Jejai makin terserlah apabila bekas suami Nora Danish itu datang membuat kejutan di lokasi penggambaran drama terbabit di Pulau Lang Tengah, Terengganu, dengan helikopter, Mei lalu.

Bercakap lebih lanjut mengenai hubungannya dengan Jejai, Fasha sambil memperagakan sebentuk cincin berlian tersarung di jarinya berkata, kemunculan mengejut kekasihnya di pulau itu disebabkan sudah dua bulan mereka tidak bertemu.

“Saya memang tak sangka Jejai sanggup berbuat demikian untuk saya (datang dengan helikopter). Sejak itu, cinta kami makin hangat.

“Terus terang, saya terbuka hati menerima cinta Jejai kerana melihat kesungguhannya bersusah-payah untuk saya, selain mahu memberi kejutan. Ia amat menyentuh hati saya kerana belum pernah ada lelaki sanggup berbuat demikian untuk saya.

“Apapun, buat masa ini kami belum berbincang mengenai perkahwinan kerana ia masih terlalu awal. Lagipun, saya tak mahu terlalu berharap kerana enggan kecewa lagi. Saya tak mahu kecewa seperti yang pernah berlaku dulu,” kata Fasha bersungguh-sungguh.

Ditanya mengenai penerimaan keluarga masing-masing terhadap perhubungan itu, Fasha berkata, apa yang lebih penting, Jejai sudi menerimanya sebagai teman wanita.



Menjawab soalan adakah dia menerima Jejai kerana lelaki itu hartawan dan anak VIP, Fasha menafikannya.

Katanya, cintanya tiada kena mengena dengan kekayaan kerana dia lebih sukakan sikap Jejai yang penyayang.

“Bukan bercakap besar, saya pun ada kerjaya sendiri dan sebelum bersama Jejai pun mampu beli rumah dan kereta sendiri,” katanya.

Berbicara mengenai tanggapan masyarakat yang sering melabelkannya perampas kekasih atau suami orang, Fasha berkata, dia tidak kisah dengan semua itu dan terpulanglah kepada masyarakat memperkatakan apa saja.

“Sama ada saya mengaku atau tidak, orang tetap juga bercakap. Biarlah saya berterus terang saja. Terpulanglah tapi saya gembira kerana setakat ini peminat tetap memberi sokongan dan mendoakan kebahagiaan saya.

“Namun, ingin saya tegaskan bahawa pengakuan ini tidak ada kaitan langsung dengan kontroversi (perang dingin Fasha dengan Tiz Zaqyah) yang berlaku baru-baru ini. Bagi saya, ia sudah selesai dan saya ingin teruskan kerjaya seperti biasa.

“Jujurnya, sekarang saya gembira dan terharu dengan tawaran berlakon yang terus mencurah. Saya harap peminat juga akan menonton siri Duyung Aridinata di TV3 kerana ia sangat menghiburkan,” ujarnya.




GIVE AWAY KELLY

Hadiah pertama :
Set Ros Hitam ( Teko & 6 cawan + piring )
Piring bujur bunga kangkung & ros merah putih OC

Hadiah kedua :
Set Ros warna-warni ( Teko & 6 cawan + piring )
Pinggan bujur ( 2


Hadiah ketiga :
Set ceramic ( Teko & 4 cawan + piring )
Teko sakura
Piring bulat ( ros pink )




Syarat - syarat nya : )

Tarikh give away ni bermula dari 3 Julai hingga 31 Julai 2010 ( tapi kalau nak join sekarang pun boleh )

Terbuka kepada follower blog Kelly's Life yang kat Malaysia saja ( so siapa yang nak join, kenalah jadi follower blog Kelly )







Iklankan / buat N3 mengenai Give Away ni kat blog masing2 supaya ramai lagi kawan - kawan boleh join

Jangan lupa linkkan Kelly's Life dalam blog ya

Dan tinggalkan komen dalam N3 ni...komen kat Cbox tak diambil kira

Nama, no h/p dan alamat untuk dihubungi sekiranya berjaya dalam Give Away ini

Hadiah misteri buat referral yang paling banyak disebut oleh pemberi komen

Hadiah misteri untuk peserta pertama yang meninggalkan komen di N3 ini

Penghantaran hadiah akan dilakukan dalam pertengahan bulan Ogos, Insyaallah