Clik yer..iklan ni..

Tuesday, December 23, 2014

Catatan perjalanan umrah 2014



22 dec 2014
Assalam. Transit kat dhaka..bangladesh.

Di dhaka akk transit di hotel sea shell.
sedap gak mknn bangla ..layanan hotel kat sini memang bagus sampai ada member cabut kasut staff deme gi anto repair..kat mesia tak ada.

Cuci baju sehelai rm3..basuh n sterika siap 1 jam.

Cuaca sejuk..x yah pakai aircon. Tp dia punya trafic fuh cam citer hindi tu ..sapa brani boleh jln..jlnraya x ada line putih.
Akk nak citer lg pasal dhaka. Walaupun dhaka tu ibu negara bangladesh tetapi sepanjang jln ke hotel ..1 trafic light pun akk x jumpa. Trafic x ikut rules..ikut suka depa nak masuk. Hon x usah citerlah..dr mular hingga sampai hotel asyik hon jer. Bas2 depa tu tepi2 dinding x usah nak kata calar2 tu dah biasa.

Mkn akk x mkn kat tepi jln tp mkn kat hotel..kat tepi jln or restoran x brani nak mkn. Kami mkn kat hotel jer.

Bestnya bhs x susah..rata2 jumpa boleh ckp melayu...yg akk jumpa kat airport n hotel..




Sunday, December 21, 2014

Jadual Kelas Masakan di Ipoh pd Jan 2015



Assalam.

Ada sedikit perubahan pad tarikh kelas pd Januari 2015. Kelas hanya bermula pada 10 Jan 2015. Atas sbb2 tertenu akak tidak boleh menjawab sebarang panggilan telefon pd 22 dec hingga 2 Jan. Mohon pm facebook akak. FACEBOOK : KELAS MASAKAN SAIDAH

Semua kelas bermula pada jam 9.30 pagi. Kelas akan diadakan di Taman Song Choon Ipoh, Perak. Landmark: berhampiran dgn Hillcity Hotel. berminat watsapp 0195912194. Deposit sebanyak RM50 akan dikenakan bagi setiap kelas. No akaun akan diberi kemudian.


10 Jan 2015 ( sabtu)Kelas Roti part 2 RM150 ( 9.30 pg hga jam 5.00 ptg)
1) Marble loaf
2) Roti arab
3) roti sarang lebah
4) roti chicken floss
5) potato bread
6) Roti sosej
7) Roti burger

11 Jan 2015 (ahad) Kelas deco buttercream - 1 tingkat RM180 (9.30 pagi hingga 5.00ptg)
Peserta akan mendeco dan membawa pulang sebiji kek yg telah dihias.


17 Jan 2015 (sabtu) Kelas dessert box (9.30pg hingga jam 3ptg)RM150

1) Redvevlvet chocolate
2) salted caramel
3) choc cheese mouse cake
4) Daim croqant cake
5) free resepi black macadami torte

18 Jan 2015) Kelas basic cupcake RM150 ( 9.30 pagi hga 5.00ptg)
Peserta akan menghias dan membawa pulang 12 bj cupcake.
1) 6 bj buttercream
2) 6bj fondant

24 Jan 2014 - kelas lava cheese cake RM150 ( 9.30pg hga jam 3.00ptg)
Peserta akan diajar 5 jenis lave cheese cake.

25hb jan 2015 - Jan 2015 - Sabtu - Kelas Talam Part 1 ( 9.30 pagi hingga jam 5ptg)
RM150 , 10 jenis talam
1) serimuka pandan
2) talam tokyo
3) talam keladi
4) talam suji
5) talam jagung
6) Talam gula merah
7) Talam caca
8) Talam cendol
9) talam roti
10) talam sago banjar